Kladdkaka
Kladdkaka grundrecept!
150g smält smör! (riktigt smör, inget margarinsvammel)
3 ägg
3dl socker
3,5dl mjöl
1dl kakao
1msk vaniljsocker
1krm salt
Smält smöret!
Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke.
Häll ner de torra ingredienserna, börja vispa och häll samtidigt i smöret.
Vill du ha kladdkaka med kick i, så hacka de i små bitar och vänd ner i smeten.
Jag använde mig av 5st 19g kick.
Försök se till att ingen bit hamnar direkt uppe i ytan. Då bränns de lätt.
Grädda i 15minuter i 200 grader!
150g smält smör! (riktigt smör, inget margarinsvammel)
3 ägg
3dl socker
3,5dl mjöl
1dl kakao
1msk vaniljsocker
1krm salt
Smält smöret!
Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke.
Häll ner de torra ingredienserna, börja vispa och häll samtidigt i smöret.
Vill du ha kladdkaka med kick i, så hacka de i små bitar och vänd ner i smeten.
Jag använde mig av 5st 19g kick.
Försök se till att ingen bit hamnar direkt uppe i ytan. Då bränns de lätt.
Grädda i 15minuter i 200 grader!